skip to Main Content
06-96/200-012 | 06-30/836-2622 axter@axter.hu

Kirándulások Ausztriában: az Alpok Királynője, a Schneeberg 2075 m magas

Schneeberg
Schneeberg
Schneeberg
Schneeberg
Schneeberg
Schneeberg

Nehéz sorrendet állítani a programlehetőségek között ,de semmiképpen nem érdemes kihagyni a Schneeberg lenyűgöző látványát, ahol ott állhatunk egy 2075m magas hegy lábánál. Természetesen egy fogaskerekű –Szalamander nevű – kisvasúttal fel is mehetünk, avagy túraútvonalon gyalog is leküzdhetjük a magasságot. A hegy csúcsán 2075 m magasan álló kereszttől nyugatra a hasonló magasságú hegyekre és szédítő mélységű völgyekre láthatunk, még keletre tekintve tiszta idő esetén a Kisalföld tisztán kivehető vonásai tűnnek elénk. Meg kell kóstolni az „egykezes” buktát, amit a hegyre felfelé menet félúton, a kisvasút egyik pihenőhelyén kínálnak. Mindez 1-1,5 órás autó útra, alig 100 km-re található az Ön szállásától.

Kirándulások Ausztriában: A vízesés a Schneebergtől nem messze

Ausztriában egy hegyi patakot követve érkezünk a több emelt magas látványos vízeséshez mely a Schneeberg lábánál található..

vízesés a Schneebergtől nem messze
vízesés a Schneebergtől nem messze
vízesés a Schneebergtől nem messze

Mariazell

A város Közép-Európa egyik legjelentősebb Mária-kegyhelye, évszázadok óta keresik fel a zarándokok. A város több völgy találkozásánál fekszik gyönyörű környezetben. A főtér és szomszédos utcái mai formájukat az 1340-es években nyerték el. Bazilikájának két legfontosabb kincse a Máriát és a kis Jézust ábrázoló kegyszobor és a Szűz Mária kép. A város közelében kedvelt síelő hely található.

Mariazell
semmering

Semmering

A térség kuriózuma az UNESCO Kulturális Örökségének részeként megtekinthető Ghega-Semmering vasútpálya. Többszáz km-es kijelölt, karbantartott túraútja, varázslatos tájai kirándulóparadicsommá teszik a vidéket. Számtalan sportlehetőség várja az ideutazót. A Semmering-Hirschenkogel “varázshegyet” több különleges éjszakai lejtő teszi egyedülállóvá, valamint azon adottsága, hogy csodaszép kilátás tárul a 30 m magas hirschenkogeli kilátóból a tájra. Az osztrák síterepek alig két óra alatt elérhetők, megközelítésük egyszerű.

Hegyek, vízesések, kilátók, szurdokok völgyek, sóbánya, kirándulások és sok szép, érdekes, nem mindennapi látványosság, melyek alig 1-1,5 órányi autóútra vannak a magyar határtól Ausztriában. Segítünk kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb programot és útba igazítást is adunk.

Bámulatosan vad és változatos táj: sziklába vájt medenceszerű lyukak (Kolken) és 5 pompás vízesés (összesen 152 méternyi zuhatag) szabdalja. Ausztria egyik leglátványosabb természeti képződménye.
A 900 méter hosszú szakadékot meg is lehet mászni. A környezetbe illő és ahhoz igazított, viszonylag könnyen járható pallókon, stabil falépcsőkön és hidakon át vezet a mintegy 300 méteres szintkülönbséget átfogó út. Érdemes kipróbálni.

Back To Top